Caravana Filmului Evreiesc: Prima Editie, Iunie 2014

     Fundaţia Culturală Art Promo a organizat până în prezent 3 ediţii ale Festivalului de Film Evreiesc Bucureşti (FFEB) şi o pregăteşte pe a 4-a. Festivalul urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic.

     Pentru împlinirea obiectivelor de cunoaştere şi de punte culturală între popoare, iniţiativa de la Bucureşti trebuia să ajungă în cât mai multe oraşe ale României şi astfel a apărut ideea unor festivaluri locale, organizate cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ambasadei Statului Israel, beneficiind desigur si de sprijinul Comunitatilor Evreiesti locale.

     Gazdele acestei prime editii a Caravanei Filmului Evreiesc au fost Timisoara, Brasov, Piatra Neamt si Iasi, proiectul nostru fiind primit cu mult interes atat de publicul larg, cat si de membri comunitatilor evreiesti.

     Au fost selectate 16 filme de succes din playlist-ul editiilor precedente ale BJFF, avand loc in total 45 de proiectii, la care au asistat peste 8000 de spectatori.

VIDEO

Festivalul Filmului Evreiesc la Iasi