Festivalul de Filmul pentru Elevi CinemaReper

     Proiectul “Cinema REPER” porneste de la premisa ca omul de astăzi a ajuns să refuze valorile autentice si modelele construite pe acestea, in favoarea hedonismului si a egoismului, cultivand indiferenta. Prin „Cinema REPER” urmărim tocmai relevarea acelor valori umane perene prin intermediul limbajului cinematografic, folosind „filmului reper” (filmul cu valoare artistică şi valoare moral-existenţială) ca pe un mijloc al descoperirii şi al transformării de sine.

     Povestea, ca mijloc de transmitere a intelepciunii si a experientelor, si imaginea, cu care oamenii de azi sunt mult mai familiari decat cu cuvantul scris, se reunesc in arta filmului. “Filmul reper” este deci un mod de ne face sa (re)descoperim trairile si valorile umane nepieritoare , precum iubirea, demnitatea, generozitatea sau devotamentul.

     Astfel, „Cinema REPER”, este un proiect de educaţie prin cultură, mai precis de educaţie cu ajutorul filmului, ce se adreseaza intregii familii, şi nu o simplă iniţiativă de educaţie cinematografică.

VIDEO

‘Filmele care mă fac mai bun’. Prima ediţie a Cinema REPER, la Muzeul Ţăranului Român – Stirile TVR

CINEMA REPER. Elevii pot urmări filme, gratuit, timp de două săptămâni la Muzeul Țăranului Român – Digi24